Penny är så himla rolig just nu. Jag har en teori om att barn är som allra roligast och gulligast i just de åldrar där de också är som jobbigast. Så att det liksom ska jämna ut sig. 
Penny är en frustrerad och ilsken treåring, full av känslor och reagerar på minsta lilla. Lägg där till kämpandet med att gå blöjlös...inte så lättsam period direkt. Men herregud vad rolig hon är just nu! Nästan allt hon säger är superkul och gullig och jag förundras över hur hon får ihop allting. Dessutom har hon ett kroppsspråk utöver det vanliga och varje känsla måste uttryckas i dans.
 
Roliga saker idag:
  • penny stjäl en godis ur godisskålen och jag skäller på henne. Då hyschar hon mig och viskar "vi säger inget till någon, mamma"
  • Varje gång jag sjunger så säger hon till mig på skarpen "Mamma, du skrämmer marsvinen!"
  • När vi bäddar hennes säng så pratar vi om att hon kissat i den natten innan. Då säger hon "men mamma, du borde också kissa i sängen, det är mycket könare (= skönare på pennyspråk)"
Svårt att hålla masken.
Gullefis!
Halvtid nu och huset förfaller mer än rimligt under en ensamperiod. Hösten kom i natt och jag sparar energi så gott det går. Efter två veckors sängvätning av lilla barnet samt bajs i trosorna var och varannan dag är jag liksom så trött på städ och tvätt att jag bara kliver över allt, trär på skygglappar och går vidare i livet. 
 
En gör så gott en kan, tänker jag och steker på Mamma Scans och sopar upp marsvinens höspill lite lojt med ena handen. Orken kommer tillbaka, kanske inte just idag bara.
 
Roligare att tänka på höstens planerade höjdpunkter. Jag fyller år, vilket kommer passera lite obemärkt förbi utan kalas och make, men presenterna har redan börjat komma i brevlådan och göms snabbt av barnen i deras rum. Penny är dock inget vidare på att hålla hemlisar och har både berättat vart paketen är och vädjat åt mig att öppna dem...
 
 
Men fest ska vi ha, om än helt apropå ingenting. Cocktails och maskerad med tema havet. Jag har inte funderat på outfit ännu, men något tjusigt blir det antagligen. Jag älskar ju maskerader! Jag är ju inte direkt "sexig sjöjungfru"-typen utan mer sjögurka-typen, men ska försöka hitta en rimlig klädsel som inte bara är opraktisk och kul. Tips?
 
I höst väntar dessutom två härliga stadsweekends; London med mamma, syster och svägerska samt Rom med kärleken och förhoppningsvis några kompisar. Hur ljuvligt låter inte det?? Kan bli en stark avslutning på 2016 känner jag på mig.
 
Nu kallar den här lilla badjuvelen på mig:
Dags att schamponera och ignorera att gräset växer sig knähögt och man väl nu borde ha klippt ner buskar och träd inför vintern....
Vi ska flytta till nytt kontor i december. Från ett hus med renoveringsbehov i Eklanda till ett helt nytt i Mölndals centrum. Tjusigt värre! Baksidan är dock att det är mindre och allt kommer inte att få plats på nya stället.
 
Vi går från egna kontor till öppet landskap så den personliga ytan minskar (vad ska jag göra av min frukost, nödskorna, träningsväskan och godisförrådet???) men även de gemensamma utrymmerna så som förråd. Så vi har gemensamma städdagar där vi hjälps åt att rensa och tömma.
 
Jag har en hamsterkaraktär privat så jag har verkligen försökt att inte embrace:a den känslan på jobbet då jag helt plötsligt blir supersugen på kollegors gamla statistikböcker från 1971. Jag försöker att stänga ögonen och tänka logiskt. Vad är användbart, på riktigt?
 
Idag gick det dock överstyr...Jag och en kollega tog tag i en bokhylla och slängde rubbet! Lexikon blandat med kurslitteratur och själv-hjälpsböcker. Inget av värde resonerade vi och slängde glatt ihop ett bokbål.
 
Klipp till efter lunch då en kollega kom med en bok för att ställa i den gemensamma "litteratur vi bara har ett ex av och skall spara till en gemensamt bibliotek"-bokhyllan....som då var prydligt tömd av undertecknad. Återstår att se nu om min nästa lön måste gå till att köpa kurslitteratur i projektledning, limtillverkning och gruppdynamik eller om de andra förlåter mig.
 
Har i alla fall läppstift och har tränat idag. Alltid något.
Här sitter en djupt olycklig tjej. Den stora hm-påsen innehöll bara saker till storasyster (hennes kläder tog vi ur igår, vilket hon tydligen inte kan minnas aaaalls). Mellan gråtattackerna skriker hon:
 
- Jag vill ha mycket kläder i min garderob!
 
Jag relaterar stenhårt. 
Aaah, minns precis varför jag slutade blogga. Jag hade precis suttit i en kvart och skrivit ett inlägg på mobilen samt lagt in en bild och helt plötsligt försvinner hela inlägget och jag måste börja om... Men jag ger det ett försök till.
 
Dagens i-landsproblem: Jag är så rysligt trött på vår överfulla frys. Man kan ju inte ens spontanköpa två olika glassorter utan att det blir problem och man får ta till varende tetriskunskap man tillskansat sig under tonåren. Varken jag eller Michael har någon aning om vad som ligger längst ner i lagren och de matlådor vi stoppat in är så fyllda med is att det är omöjligt att identifiera dem.
 
Till saken hör att Michael får kväljningar av att bara höra ordet rester, så ska det rensas så är det upp till mig. I veckan som kommer tänker jag ge mig själv en utmaning. Eftersom jag just nu har totalt tappat matlagningsinspiration så tänkte jag slå två flugor i en smäll, att rensa frysen och utmana min kreativitet.
 
Jag får under veckan alltså endast laga mat från frysen med endast få stödinköp i form av färskvaror. The game is on!
Dagens middag blev detta:
 
Lime-, ingefära och chilimarinerad kycklinglårfilé av infryst "färsk" kyckling från Gud-vet-när, bönpasta som är svårt att äta upp i huset eftersom det är bara jag och Penny som gillar/vågar testa den, fryst broccoli och senaste favoriten frysta sojabönor, som pga sjukt hamsterbeende hittades i minst fem olika förpackningar bara i översta fryslagret. Sedan fuskade jag med färsk gurka och morot,  jag gjorde dock en limesås av en rest-slatt creme fraishe, så jag känner absolut att jag lyckdes idag! Frysen går redan igen lite lättare och efter kvällens lördagsglassmys, så kan det finnas riktigt gott om utrymme (läs: plats för matlådan som blev över från dagens middag...)
 
Penny var förväntanfull när det dukades fram.
 
Imorgon väntar förhoppningsvis inte magsjuka utan lunch på en oidentifierad matlåda (kan vara Michaels kalvköttbullar om vi har riktig tur) och middag blir canneloni på infrysta, färska pastaplattor, en bit infryst skinka samt spenat. Ost, tomatsås, örter mm får bli färskt. Oj, oj, oj nu blir ni väl sjuk inspirerade av mina gamla rester??? Jag hör hur ni drägglar över inisad mat från 2015...så kom på middag ni som vågar, men mitt mål är att ha en tom låda i frysen fram till nästa helg.
Wish me luck!
 
Sedan vet jag ju inte riktigt vad jag skall göra med all infryst smördeg, tortellinibröd och gamla grillkorvspaket...inte supertaggad på dem.
 
Hur gör ni med frysen för att få rotation? Finns det ett bra system som jag kan kopiera? En del saker ÄR ju ändå bra att ha där. Borde dock snart kunna rensa ut sommarens alla kylklampar som ligger redo. Hur många behöver man under vintern?
Kul att vara igång med bloggning igen! Om man nu kan vara igång efter bara 1 inlägg? Idag har jag väckts bryskt av nedkissad dotter och har alltså redan innan 7 hunnit slänga in en tvätt, bädda nytt, duscha av ett barn och gjort Pennys första frukost. Hon är ju en frukostätare av rang om hon bara får det utspritt över tid och med nya smaker hela tiden. Inte sällan blir det både ägg, macka, yoghurt och havrepuffar samt frukt. Idag startar Elsalies handbollsskola och trots att det är pappahelg för henne tänkte jag ta med mig Penny och smygkika på första träningen. Jag älskar ju handboll! Trots att jag inte varit i närheten av att spela själv så är det den sporten jag alltid hoppats komma nära. Gick mycket på matcher i Alingsås som tonåring och älskade upplägget. Nu återstår att se ifall det är något för Elsalie. Så hej lördag med handboll, familjegympa med Penny och förhoppningsvis en egen träningsstund. Ensamhelger med lilltjejer har ett helt annat tempo än med de andra energiknipperna. Lugnt och slött.

Dagens första timme var ett praktexemplar på en riktigt pissig morgon. Jag och Penny försov oss, medan Elsalie irriterande nog "varit vaken över en timme och undrade om vi inte skulle gå upp trots att klockan ringt?". Jag veeet att man inte kan lasta en 6-åring för att hon inte väcker en, men ändå!

Sedan börjar stressen och kriget. Ni vet det vanliga; Penny vägrar kissa och nekar alla klädförslag. Elsalie vill ha hjälp med allt som hon i vanliga fall gör helt själv( fixa macka, borsta tänder, packa väska....). Jag bryter ihop och svetten rinner längs ryggen. Då bestämmer sig E för att hon promt måste ha med nya mössan och vantarna till pappa i helgen. Vinteraccessoarerna som jag pga vädret lagt långt ner i en låda någonstans. Leta, leta, försöka övertala att skippa, skrik och gråt, hittar skiten och då, då brister det tydligen fullständigt för mig. Jag vrålar att "Här är den jävla mössjäveln". Inte stolt över mig själv...

Penny går tyst och kissar med sin mössa tryckt emot kroppen och Elsalie packar spakt ner sin. Sedan kommer Elsalie med den ljuvaste hämnden... Hon plockar fram det pärlplattehalsband hon gjort till mig för ett tag sedan och säger med ynklig röst:

-Det verkar inte som att du gillar det här....

Med uselt samvete sitter jag nu alltså i bilen på väg till jobbet klädd så här: