Vår joggingvagn gick sönder på flyget hem från Frankrike. Staget där bak har gått rakt av.
 
 
Det är så fascinerande att det nu startas en lång process där vi får hoppas på det bästa i form av ersättning. Att det inte ens är självklart att vi får någonting trots att det ju inte är någon direkt hemlighet hur oaktsamma de är med bagaget.
 
Norwegian gör sitt allra yttersta för att slippa betala genom att göra allt superkrångligt. Inte nog med att vi behövde åka tillbaka till Landvetter för att få en skaderapport, vi behövde dessutom ett intyg från en butik om att vagnen inte kan lagas, utan ska ersättas. Inte så lätt när den är köpt via nätet... Jag har redan slängt på luren i örat 1 gång hos Norwegians kundtjänst, men vi ger oss inte så lätt.
 
Idag har vi postar alla intyg samt "claims", det ska bli intressant att se hur det går. Ny vagn är i alla fall beställd och på väg. Håll tummarna!
 
Jo jag unnar Michael att ha intressen och hobbys, men när resultatet endast blir en skata i de inköpta kräftburarna då tycker jag nog att tiden kan användas till något bättre...
 
 
Jag har haft en otroligt ovanlig och avslappnad helg. En helg som gav mig förnimmelse om hur man hade det "förr i tiden", innan barnen.
 
I fredags var vi på aw hemma hos Marcus och Sara. God mat, gott vin och faktiskt tid för vuxna samtal eftersom bebisarna somnade i vagnarna på utsidan. Inte illa med fem barnfamiljer som träffas och en stund under kvällen satt ALLA föräldrar ner vid bordet och åt, ostörda. Att man blev lullig på tre glas vin samt gick hem vid 23-tiden i reflexvästar kanske skvallrar om att få barn ändrat ens beteende ändå.
 
Lördagen startade med dans för Elsalie och efteråt åt vi en fantastisk brunch utomhus i Haga. Tänk ändå, utomhus i oktober och det var behagligt. Dekadensen fortsatte för mig då jag styrde kosan mot Arkens spa. 
 
Jag mötte upp mitt gamla stick-/Astragäng och vi startade med lite träning, sedan tapas, yoga och spa:ande. Middagen var jättegod och jag njöt av att vara omringad av 6 härliga kompisar i en så skön miljö.
 
Man tror ju att man ska hinna så mycket mer på en spaövernattning. De två nedpackade böckerna låg ganska orörda och spa:t hann jag nästan bara scanna. Det var fem-minuters-sittningar i varje bastu och pool. Tillräckligt dock för att njuta och vilja komma tillbaka.
 
Roligast var när Solveig undersökte funktionen i en av de space:ade duscharna och vred fram och tillbaka på en knapp. Inget hände och hon jobbade på ännu intensivare med knappen tills vi upptäckte att hennes handrörelser väl överensstämde med den närliggande bastuns blinkade av ljus. När en tant inifrån med förvirring i blicken sökte sig lite orolig mot badstudörren, förstod vi att Solveig helt enkelt jobbade med ljussättningen därinne och att det inte uppskattades.
 
Söndagen började mjukt med långfrukost och ansiktsbehandling innan jag återförenades med familjen i Alingsås och körde vidare mot Vänga. Där ställde vi in Mustangen för vinterförvaring och träffade min bror, hans familj och mina föräldrar.
 
 
 
 
Skumpa och snacks på hotellrummet innan middagen, bara Carina saknades.
 
Precis så här länge har Penny sovit idag...
 
 
Fyra av fem målade, sedan förstörde jag tre av dessa genom trädgårdsarbete. Men, men livet går väl inte under för att jag har skabbiga naglar...? 
Jag har i alla fall bakat matmuffins idag, som Penny älskade! Mamma vs. sofistikerad människa 1-0
Hur blev det helt plötsligt fredag? Den här veckan gick rekordfort. Fast det känns ju alltid så när man har fullt upp. Michael har varit på kurs och jag har skött det vanliga hämta-lämna-babysim-boll&lek-gymnastik-racet.
 
Fnissar åt att jag för en sekund tänkte att nästa vecka, det blir ju en "vanlig" vecka utan så mycket saker. Det är ju bara kurs i Norge för Michael tors-fre, en operation på ons, en umgängesdag med hans mormor på mån och just det ja, han ska på grabbhelg lör-sön....förresten på tis kommer ju en massa buskar och träd, han har beställt, som ska planeras också..... Tur att jag har en spaövernattning den här helgen att vila upp mig på.
 
Igår körde jag och Sara torsdagsträningen. Penny var vaken och gjorde allt hon kunde för att få uppmärksamhet. Övningar på matta är svårt med en 1-åring över sig frenetiskt pussandes med öppen mun. Trots (tack vare)det vaknade jag med otrolig träningsvärk idag.
 
När man stuvar undan maskeradkläder och gravidkläder i samma låda på vinden ger det kanske en liten ledtråd till hur jag kände mig under grossessen.
 
 
Idag och till på torsdag ska jag få känna på ett " normalt liv". Michael är på kurs i Göteborg och är borta vanliga 8-17-tider.
 
Första dagen avlöpte väl och jag njöt av känslan att han snart skulle komma hem och ta över. Precis när vi var inne i djupaste hell hour, med en bebis som bara ville vara i famnen och en storasyster som röjde runt, rädd för att somna, då kom han, prinsen på vit springare och räddade mig. Den känslan skulle jag kunna vänja mig vid...
 
 
Vet nu vad jag lyckades med igår?! Jag stod på huvudet mot vägg under yogapasset! Jag kom upp själv, stod själv och kom ner utan att falla ihop i en hög! Jag ville bara high five:a hela världen.
 
Nu kanske inte ni blir så otroligt imponerade. Ni kanske reagerar som Michael och rycker på axlarna, går fram till en vägg och gör det utan träning? Men för mig är detta så stort! 
 
Så här såg det typ ut, fast mot vägg.
 
Jag är är ju en sådan som aldrig under hela uppväxten lyckades stå på händer, hjula, gå ner i spagat eller klättra upp på något jävla rep. Jag kunde ju knappt gå på lina om den låg utlagd på marken. Mina partytricks höll sig till en ovig kullerbytta och att kunna bita i tån...Samma med löpning, som aldrig var min grej.
 
Men se på mig nu! Jag behövde visst bli vuxen för att inse att man kan stå på huvudet och springa långt....om man tränar. Insikter, mina vänner, väl värda att vänta på.
 
Nu hoppas jag att åtminstone Elsalie kommer att bli impad när hon kommer hem idag. Håll tummarna för att jag lyckas göra det även på hemmaplan.
Nu är vi hemma i Sverige igen. Helt fyllda av intryck, sol och längtan efter nästa år och vårt bröllop. Vi har haft fantastiska dagar och hunnit med så mycket. Förutom att fixa med bröllopsförberedan så har vi träffat flera av Michaels kompisar, hängt på stranden och turistat lite.
 
Hemresan blev dessutom en lugn historia då Penny efter två vällingar knoppade in och sov hela flygturen i pappas famn.
 
Herregud vad vi har njutit!
 
 
Nu har vi varit här i Frankrike i tre dagar och faktiskt fått det mesta fixat, som vi hade tänkt att fixa nu inför bröllopet. Självklart kommer det återstå en miljard smådetaljer men vi har träffat präst, catering-Malin, kollat runt på hotell, rekat utflyktsmål, avsmakat viner, träffat kompisar och känt av läget.
 
Eftersom vi postade inbjudningarna dagen innan vi åkte så trillar det dessutom ibland in fina meddelanden från glada gäster. Så kul! Vi känner oss väldigt taggade.
 
Nu kan vi unna oss en dags semester innan vi åker tillbaka till verkligheten. Vi bor nu nere i Juan le Pins och chillaxar på ett hotell nära havet.
 
Igår var vi med om en scen som klippt och skuren för sällskapsresan.
 
Vi åkte runt med bilen i Mougins för att kika på olika hotell att rekommendera för våra kommande bröllopsgäster. Michael körde eftersom han är mer van vid det hysteriska, franska sättet att köra. Vägarna är smala, men det går bra...ända tills gps:en visar in oss på en väg där det cirka 20 m in är avstängt med stora stolpar. Det är två, smala passager öppna på var sida.
 
På bilden ser ni kanske de vita stolparna på var sida om bilen. Vi kör fram och konstaterar att det inte går, att det antagligen bara är passage för mopeder, cyklister och gångare. Vi testar till och med passagen i fel fil, men inser att den är för trång. 
 
Gps:en är påstridig, men vi vänder och kör runt kvarteret till hotellet istället. På väg tillbaka följer vi återigen gps-damen och hamnar då på samma gata, fast från motsatt håll. Skit också tänker vi, stannar och förbereder för backning.
 
Då kommer det en bil från motsatt håll som håller ganska hög fart på den lilla vägen. Han siktar mot stolparna och vi slutar andas. Han kommer ramma dem! Så utan en tillstymmelse till att bromsa kör han helt sonika igenom...utan att ens toucha OCH i hög fart! Ni skulle ha sett våra miner. Vi såg ju att det var för smalt.
 
Ordentligt tillstukade inser vi att det är meningen att man ska kunna passera, att det endast är en fransk vägbula, ingen avspärrning av vägen.
 
Jag får hoppa ur och försöka vinka igenom Michael medan det bildas kö bakom och från andra hållet passerar ytterligare en bil lättvindigt.
 
Så sjukt! Jag lovar att vi totalt hade cirka 7-8 cm tillgodo på varje sida om bilen, dvs smalare än en parkeringsficka. Där svischade fransmännen igenom. Vi har väl aldrig känt oss så fåniga och svenska...
 
Där vi såg ett stopp, såg de en passage.
 
Ja, varenda bil har ju en buckla här, men jag är ändå imponerad av deras körskicklighet.
 
Lite poolhäng har vi också hunnit med här på hotellet. Även om poolen var i kallaste laget och oktoberlöven kändes som en udda inramning, så var i alla fall Michael och Penny väldigt badsugna.
 
Penny badade i den avstängda fontänen och roade sig med att slänga oliver i utloppshålet. Det blir intressant och se hur det ser ut när de startar fontänen när cirka 40 oliver ska sprutas ut först...
 
 
 
Och medan vissa fuckade upp fontänen så tog andra selfies.
 
 
Igår tog vi revansch på tisdagens usla matval och fick till både rosélunch i solen och finkrog på kvällen. 
 
 
Dagen ägnades åt att kolla in tänkbara hotell åt våra gäster, träffa prästen som ska viga oss och äta middag inne i Antibes med en kompis till Michael från hans tid på lyxyachterna. Penny skötte sig exemplariskt och vi kunde i lugn och ro njuta av middagen under kvällen när hon sov i vagnen inne på restaurangen. Helt otroligt!
 
Under dagen hann vi promenera runt lite i området i vår jakt på hotell och det visade sig att vi bor alldeles intill en stor park och ett grönområde som heter Eco park. Vi har dock inte förstått vad som gör just den här parken till Eco, men ändå. Att det finns träd och gräs kanske räcker?
 
 
 
 
Vårt hotell har dock också egen en liten park med små gångar att gå vilse på. Spännande värre.
 
Penny plockar oliver, nötter och diverse bär för glatta livet.
 
Det ska bli kul att återse det här stället om ett år.
 
Hm, att flyga med barn det är ju alltid en utmaning. Trots att Penny skötte sig, är man ju helt slut efteråt. För hon vägrade ju sova så klart och behövde roas. Tur att kolsyrat vatten visade sig vara den bästa distraktionen.
 
Hon har dock varit tapper idag även om hon visst fått lite "resmage" (Av allt vatten?) Jag har flera gånger idag rynkat på näsa åt att "det luktar utomlands" innan jag insett att stinkbomben har vi visst släpat med från Sverige.
 
Nu har vi i alla fall avnjutit vår första middag här och kom precis tillbaka till hotellet. Vad härligt, tänker ni, fransk mat och kanske ett gott vin? Nä, inte direkt. McDonald blev det efter mycket letande och då valde jag inte ens McChevre...Restaurangerna öppnar 19 och vad ska en hungrig barnfamilj göra?
 
 
 
Men vi har åtminstone handlat lite vin och snacks till hotellrummet.
 
Penny på väg ner för hotelltrappan.
Nu är vi här och det är otroligt spännande att se vårt kommande bröllopsplats.
 
Vi åkte upp på vindlande vägar och tillslut hittade vi porten.
 
 
Nu har vi gått runt i parken och känt på stället. Det är lite slitet, men väldigt charmigt. 
 
I parken växter det mängder av olivträd och jag har för första gången sett ett livs levande granatäppelträd!
 
Penny har fullt sjå med alla stenar som ska plockas och badrummet har bide! Hon är så nöjd!
 
Nu laddar vi inför Frankrike. Väskan är packad och bebis fylls upp till max. Önska oss lycka till med flygresan tillsammans med vår aktiva 1-åring...
 
 
Igår kom jag hem och hittade Michael i köket, stekandes köttbullar. Gött, tänkte jag, pasta och hemgjorda köttbullar är ju aldrig fel. 
 
Jag gick och duschade och kom sedan upp till det här:
 
Han är helt fantastisk på att laga mat! Asiatiskt inspirerade köttbullar med mangosalsa, wasabiyoghurt och en soya/chili/ingefärssås. Ätes på små tacotube-skal. Så gott!
Idag har hurtiga familjen ändå slagit hurtighetsrekord. Vi hade lite inbjudningar att dela ut i Onsala och bestämde oss för att ta en löprunda och dela ut dem.
 
Det visade sig dock att Elsalie har kompisar ganska långt bort, samt att vissa brevlådor är väldigt svårhittade. Vi hoppade dock över den lilla extra turen på 7 km till Vässingsö. Det brevet får vi posta.
 
Drygt 14 km blev det och 1 timme 37 minuter var vi ute och snurrade. Det mest anmärkningavärda var väl dock att Penny satt vaken och nöjd i vagnen hela tiden.
 
 
Han är hemma nu och accepterad.
 
Igår möttes han av gråt, skrik och snor. Känslorna blev för starka och hon gömde sig hos mig. Men efter en natt med dålig sömn och tröst i pappafamn, så är allt som vanligt igen.
När Michael kommit hem så ska det firas. Det görs allra bäst med en mustasch.
 
 
Jag valde en diskret i jordfärg, så här i hösttider medan Elsalie har Hulk Hogan som förebild.
Jag vet att själva grejen med reflexer är att de inte ska passera hjärnan för att reagera snabbt, men när Penny under blöjbyte lyckas skjuta iväg bajsklumpen med ett vristskott värdigt Zlatan, som först träffar väggen, vallas via handfatet och för att sedan fångas i en perfekt lyra av den arma modern, då önskar jag att det inte hade funkar så. Fy faan vad äckligt! Golvet hade varit ett mycket bättre alternativ än handen. Mycket bättre!
Oj vilken fin födelsedag jag har haft. Jag är jättenöjd trots att jag som vanligt firar den utan sjömannen.
 
Dagen började härligt med sovmorgon till 8! Helt otroligt! Sedan fortsatte turen när Elsalies cykel blev upphittad av kocken på hennes förskola. Den hade stått utanför Hemköp med punktering på båda däcken. Sönderlekt... Men hon hade känt igen den, tagit hem den och Elsalie blev så glad.
 
När man fyller år får man bestämma tårta, så idag har vi festat på kärleksmumstårta från Majgården. En så chokladig sak att de flesta andra tröttnar redan vid första inandningen. Men inte jag.
 
Två blomsterbud har jag dessutom fått. Ett från Michael och ett från min barndomskompis. Det känns så lyxigt att få ett bud, bara till sig själv.
 
 
Helt själv behövde jag inte fira för Josefine och Tilda kom och förgyllde eftermiddagen. Mysigt med en hel tjejmaffia. Jag fick höstdoftande pumpor och en läcker saltkvarn.
 
 
 Enda smolket i bägaren är att Elsalie blev sjuk på kvällen och fick lägga sig med feber. Imorgon blir nog en annan typ av dag....
Hittade just detta märke på köksbänken:
 
 
Jag som sagt till Michael att han får sluta olla stenskivan nu. Så tröttsamt!
 
förresten har man det nog ganska smutsigt när städfirman möter en i dörren och säger att de var tvungna att lägga på en extra halvtimme för att det var så mycket att städa...Särskilt köket och badrummet... Ok, jag känner mig som en smutsgris. 
 
 
Nu är jag äntligen igång med träningen igen. Så skönt efter ett långt uppehåll kantat med sporadiska insatser. 
 
Igår på babysimmet fick jag nys om att svägerskan skulle ha barnvakt under kvällen och då såg jag min chans att snylta på den. Så jag slängde in Penny där och Elsalie på sin Boll och lek och stack sedan ut på en löprunda. 
 
Det var en månad sedan sist så det kändes både tungt och härligt! Fem kilometer blev det och jag tog det lugnt. Jag har insett att man liksom får smeka igång den här gamla kroppen nu för tiden.
 
 
Idag har jag och Sara dessutom kört den vanliga torsdagsträningen och jag måste säga att vi kör på ganska bra! Bara några pauser med bajsblöjebyte, hämtning av uppvaknat barn och sedan vissa övningar med barn i famn. I slutet tröttnade dock både Leo och Penny, så när vi låg på golvet i en magövning tog de sig friheten att demonstrativt lägga sig på oss...
 
Nu går jag och en sovande Penny runt i området och inväntar att städfirman ska bli klar hemma. Så jag kommer dessutom ha ett nystädat hem. Yey!!!
Jag funderar förresten om Penny fått en liten reaktion på mässlingssprutan i förra veckan. Det kunde ju komma 5-10 dagar efter och det har gått 8-9 dagar nu. I natt var hon varm och gnällig samt att vi fick väcka henne 8.20, när det var dags att gå till förskolan. Inte så vanligt med sovmorgon i vårt hus annars!