Oj oj oj, hur ska jag börja? Igår dök ett helt gäng av mina kompisar upp på morgonkvisten iklädda sportkläder, för att dra med mig på möhippa (Eller mösnippa som Emelies Nathalie 5år ställde sig lite frågande till...)
 
Jag borde ju varit beredd, det närmar ju sig trots allt bröllop, men jag var ju helt säker på att det inte var aktuellt just denna helg då Nina, skulle till Astrid Lindgrens värld, Jossan på sin pappas kalas och Julia var ju just i Göteborg och hade hon inte barnyoga inplanerat? Alla tärnor upptagna alltså...så blåst!
 
Efter frukost fick jag hoppa i en ljuvlig, tight och framför allt varm dräkt. Och hey, jag älskar ju faktiskt färg!
 
 
Svetten rann i armhålor och ljumskar redan efter fem minuter, men då visste jag ju inte att det skulle bli bad ganska stor del av dagen.
 
Sedan åkte vi iväg till Ästad gård för "fångarna på gården" och oj, vad kul det var!! Jag älskar ju den typen av lagtävling/uppdrag/teambuildning med inslag av både fysisk aktivitet och klurigheter. Så himla kul! Vi spelade fotboll upphängda i selar, gungade sjukt högt och tippade ner varandra i vattendrag mha skottkärror.
 
 
Gula laget vann!!
 
Strike a pose!
 
Jag fick dessutom åka linbana från en plattform sjukt högt upp ovanför taket på de redan höga byggnaderna. Så läskigt, men också härligt när jag väl gjorde det. Mitt i ett svensexegäng fick jag gå före och väl där uppe förstod jag att alla killarna hade hjälm, men jag fick hålla till godo med krona och slöja.
Som ni säkert förstår, har jag inte fått alla kompisars bilder men jag lovar startpunkten för linbanan var svinhögt upp!
 
Gottigt nog hade stället även ett utomhusspa att glida ner i.
 
Resten av dagen, kvällen och natten tillbringades i Onsala där vi käkade och kikade på diverse sexleksaker.
 
Vi hade en försäljerskan hos oss med ett udda säljsnack. Det var mycket: "nä, jag vet inte när man ska ha det" eller "om du köper den här så kommer sladden gå sönder, men då kan du ju reklamera den". Mycket lustigt!
 
Kvällen avslutades med lite snickesnack och jag fick några fina övernattningsgäster. Till och med tvättstugan blev invigd som tillfälligt sovrum.
 
ah, det var så jävla kul och roligt och mysigt och lyxigt! Jag vill bara göra det igen och igen. Att ha sina kompisar hos sig en hel dag och bara göra kul saker. Jag är så tacksam över mina guldkorn till vänner. 
 
Alla hade dessutom köpt med sig chokladpresent, som anonymt lades i en hög och som på ett eller annat sätt skulle ge mig en ledtråd om vem som köpt den. Jag blev så imponerad hur många hade tänkt och besviken på mig själv att jag inte kunde klura ut de, i efterhand, skitbra ledtrådarna. Åh, grämer mig särskilt över Annas glass från Triumfglass (vi var ju jämt och köpte i Sandarna), Cecilias champagnepraliner (En fnissig em i Barcelona) eller Pernillas fina blommiga strut med gräddkola (hallå, hon är ju superfixig och gör alltid så fina uppläggningar, målar möbler etc). Tävlingsmänniskan i mig gråter!
 
Men titta här, win på detta:
 
Kämpigt med bröllopsformen nu....
 
Förresten, om någon från möhippan läser detta, vem har glömt en laddare?
 
Älskade, älskade kompisar jag tycker så otroligt mycket om er! Vi ses i Frankrike!
Häromdagen tvättade jag sängkläderna i gästsängen och Penny "hjälpte" mig när det var dags att bädda igen. Vi använder våra tjusiga Ullaredsörngott Michael vann på julklappsleken i julas för att skrämma våra gäster lite.
 
Jag skrattade nöjt när Penny tog upp Morgankudden och glatt hojtade "pappa!".
 
Skrattet fastnade dock i halsen när hon lika glatt hittade "mamma!".
 
Aldrig får man vara skadeglad särskilt länge!
Ok, ingen automatisk nominering till årets mamma i år heller tudligen....Idag kröp det fram att Elsalie gått utan frukost i två dagar i skolan för jag missat att läsa informationen om att de måste vara på skolan SENAST 7.15 för det. Jag har sladdar in mellan 7.30 och 7.45....
 
Så Elsalie har helt enkelt fått hålla sig till lunch. Tur att hon inte är en frukostmänniska och att de ju faktiskt serverar lunch orimligt tidigt i skolan. Fast hungern är ju en bra krydda och hittills har hon ju sagt att maten är VÄLDIGT god på skolan. Så det förde kanske ändå något gott med sig?
 
Nu är klockan satt en halvtimme tidigare och vi laddar för frukosttiden imorgon.
Spana in vad jag just gjorde:
 
Detta är alltså en supernyttig juice ackompanjerat av chokladbollar. Alltså inte "hej jag ser ut som en chokladboll men är egentligen en nyttig dadelboll, så när du biter i mig kommer du bli så besviken eftersom dadel inte är samma sak som raffinerat socker"-bollar utan riktiga, ljuvliga chokladbollar.
Men spana in juicen!!! Åhhåhå, här snackar vi nyttigheter. Den är neongrön eftersom den består av grönkål (massor av grönkål), selleri, färsk ananas (japp lyxlir), citron och ingefära. Så nyttig att jag storknar...och god! Jag har ju insett att jag är ganska ensam om att inför mitt bröllop passa på och gå upp en sisådär fyra osmickrande kilon (tack skitsommaren 2015, vars väder gjorde att det enda vi kunde roa oss med var att fika och sitta still i lä) och dessutom har min hy fullkomligt blommat ut i på ett icke-rosigt sätt utan mer Östersjö-algblomningssätt.
 
Så något måste göras. Nu ska hyn juicas fin och chokladbollarna får jag väl trycka i mig, alla på en gång, så att jag får en överdos och blir mätt på sötsaker för flera veckor (He he he, wish me luck!)
 
Men träningen går åtminstone jättebra! Jag får till pass var och varannan dag här hemma eller med Åsa på jobbet. Jag tror till och med att jag ligger i väldigt bra fas med min och Ninas utmaning. Vi skulle köra 30 pass på 60 dagar och nu är det 26 dagar kvar och jag kan räkna ihop till hela 19 pass avklarade.
Äsch, det gick inte så bra för mig att bädda in filmsnuttarna, utan man får kopiera länken från förra inlägget. Oproffsigt, men jag får det inte att funka. Jag har ju nu till och med försökt via jobbdatorn, men den blockade när man väl kom till källkoden, så jag får väl leva med det. Orkar inte släpa upp och sätta igång min gamla pc från en annan tid...
 
 
 
 
 
Nu när storasyster äntligen kommit ur Frostfebern, så bär lillasyster stolt fanan vidare. En Åhlensfilt har visat sig vara vår viktigaste leksak eftersom den har en perfekt "Elsafärg". 
 
Penny har även anammat showen som favoritlek och just nu ser mina helgmorgnar ut så här:
 
http://youtu.be/EOQw-xvHX10
 
Eller den mer dramatiska prestationen i Vill du inte ut och leka:
 
http://youtu.be/rfh0zKGj4_Y
 
Jag vet att detta bara är roligt/gullig för de närmast sörjande men jag kan inte låta bli. Här är ytterligare en där hon ger smakprov på hur frustrerande det är när rekvisitan inte jobbar med henne:
 
 
https://youtu.be/CWKoIpTjaLw
 
Nu blir det IKEA och deras berömda köer i köksplaneraravdelningen...wish me luck!
Så lite som blir skrivet och så mycket jag har velat säga. Jag har ju till och med samlat på mig lite bilder.
 
Så för att sammanfatta senaste tiden får jag väl köra en bildkavalkad.
 
Nakenhoppning
 
Elsalie tältade själv i trädgården i flera nätter innan en katt skrämde henne tillbaka till sängen. 
 
Båten fick luftas några gånger i år i alla fall.
 
Alla utom jag kvällsdoppade.
 
Brorsan och kusinerna hälsade på.
 
Pappa var avslappnad
 
Glass!
 
Julia, Toni, Juni och Iris hälsade på och dagen efter åkte vi till Tjolöholms slott.
 
 
När Elsalie lånar telefonen så hittar man ett sällsynt motiv i bildbanken efteråt.
 
 
Första dagen för förskola respektive fritids.
 
Penny och jag drog till Noas ark.
 
 
 
Sedan börjar ju tvättstugan äntligen ta form. 
 
Så, jag hade ju velat skriva om hur jag sista veckan fick sommar med hela familjen där allt ingick; båt, bad, grill och vänner. Ljuvligt!
 
Jag hade också velat skriva om hur sjukt mycket cred Michael fick när han åkte till Borås djurpark med barnen när jag jobbade. Vart var den beundrande massan på alla mina ensamma utflykter under juli?? Eller för att inte säga under alla mina år som sjömanshustru...Sjukt orättvist!
 
Sedan bröllopsbestyren...men det kanske jag helt enkelt får skriva om i eget inlägg.
Om det bara hade blåst lite hårdare så kunde ju detta blivit lite romantiskt.
 
 
Nu blev det bara skräp, som måste plockas upp.
 
 
Åh, har drabbats av grav jobbångest! Bestämde just att jag ska jobba imorgon och därmed avbryta min semester. Trots eget beslut känns det tufft. Är hösten redan här?
 
Helgen har ju ändå känts så mycket sommar (förutom kylan då förstås). 
 
I fredags hade vi barnvakt och åkte in till Göteborg för vuxenhäng. Vilken frihetskänsla att klä upp sig, cabba ner och åka in mot stan.(Även om vi redan i Askim fick ta på jackan och dra upp taket på bilen pga kylan)
 
Vi mötte upp Pernilla och Erik på drink och middag. Sedan blev det Badjävlar på Trädgår'n. Erik och Pernilla impade stort på mig när de helt spontant hängde på med bebis och allt. Jag hade ju säkert låtit amning i kylig utemiljö och avsaknad av ytterkläder låtit stoppa mig. Men de shoppade bara en jacka till Victor och köpte Blocket-biljetter.
Föreställningen var riktigt bra och Peter Apelgren som avslutning var som vanligt absurt kul.
 
Vi fortsatte kvällen på Riverside hotell där vi fick vakna utsövda till hotellfrukost. 
 
Lördagen blev väldigt spontanmysig. Vi hämtade barnen i Åsa där de hängde på stranden med faster Cecilia.
 
 
 
 
Sedan blev det grillning och Michael gick loss på drinkblandningar. Egen rabarbersaft gjordes och mixades loss med.
 
Natten tillbringades i tält för Elsalie, men den här gången fick hon med sig Michael.
 
 
Lillasyster sprang varvlopp på studsmattan istället.
 
 
I natt blir det tältning igen,men Elsalie får sova ensam. Michael insåg nog att det barndomsnostagiska skenet förändras när man inser hur obekvämt det är att sova direkt på marken. 
 
Men jag är sjukt impad över vår modiga tjej som inte tycker att det är någon grej att sova själv i sitt tält!