Tydliga tecken på att jag är ensam hemma med barnen:
 
1. Diskmaskinen fylls även med stora, otympliga saker. Älska diskmaskinen!
 
 
2. Snaskandet har ingen hejd
 
 
3. Pannkaksjärnet går varmt
 
 
4. Barnen FÅR pärla
 
 
5. Barnen kommer ihåg att det finns något så fantastiskt som en ipad
 
(Notera hur jag försökt locka med pussel)
 
6. Penny har kläder som jag vill ha på mig (bekvämt och turkost)
 
 
7. Det bloggas...och sa jag att det snaskas...?
 
 
 
Har jag sagt att jag gillar färg?
 
I fredags fick jag ett ryck och handlade en av min fyra nyanser lilagrått, som jag  provmålat. Sedan stod jag till 24.00 och målade klart sista strykningen.
 
Före:
 
Efter:
 
 
Nu ska det bara sättas upp en hög fotlist och köpas tavlor. Tavlor eller något att sätta på väggarna blir svårast, men den här gången ska vi göra klart! Inte låta det stå kalt tills nästa ommålning. 
Åh vad jag har oroat mig för svensexan och för att råka avslöja mig. Jag har ju inte ens vågat blogga.
 
Vi har ju inte haft den lättaste veckan när vi helt plötsligt helt blev av med varmvattnet. Igår vid 19 meddelade rörisen att det inte blir något under helgen heller. Med flottiga korvar i håret och ett moln av svettdoft runt oss fick Michael nog och installerade värmepannan helt själv. 
 
Det var så ljuvligt att få duscha varmt i morse och jag hann piffa mig lite innan vigseln. Michael kunde inte vänta på uppvärmningen igår utan duschade ljummet. 
 
Jag borde kanske förvarnat lite idag för den där bröllopskyssen med morgonandedräkt var väl inte allt man drömt om...Att vi sedan inte ens höll i varandra pga chock och överraskning, ser säkert också konstigt ut på bilderna. Jag får invänta grabbgängets samlade mobilbilder..
 
 
 
 
Idag var visst ingen vanlig dag. 14 män kom under ljudliga ropanden stormandes in klockan 8 och jag överraskade Michael med en spontan vigsel. Bestman Magnus är kapten och kunde därför viga oss här i vardagsrummet. Vittnen var hela svensexegänget.
 
Eftersom vi innan Frankrike måste vara officiellt gifta, så hade vi bestämt att få till detta under sommaren, men jag och Magnus kuppade in det som start på svensexan. 
 
Så nu är jag alltså fru och en riktig sjömanshustru. Bröllopsnatten spenderas självklart ensam och dagen firas med en sjuk Penny. Allt är som vanligt alltså, även som gift!
 
Detta är spektaklet jag gifte mig med:
 
 
Kärleken är blind och tar sig konstiga uttryck och allt det där....
Vilken härlig långhelg! Det är inte konstigt att man kraschar och inte hänger med när vardagen helt plötsligt ska tränga sig på just som man hade så roligt.
 
Idag jobbade jag hemma på förmiddagen eftersom jag ska iväg på tjänsteresa nu på eftermiddagen. Skönt att hänga kvar i hemmet lite. När jag vid lunch åkte iväg med väskan i bilen kom jag ända till Sandsjöbacka innan jag insåg att pass är lämpligt att ta med sig vid flygresor i Europa. Packningen blev visst lite väl spontan. Så jag fick avboka mitt eftermiddagsmöte och vända hemåt istället. Så nu sitter jag och inväntar taxi istället, lika bra det.
 
Helgen ja, i lördags bjöd vi in oss till grannarna som firade sen midsommar. Vi fick smakprov på nya grillen och njöt i solen. 
Barnen rymde till grannen och jagade robotgräsklippare i grupp.
 
Vi fick mersmak av sommaren, så igår packade vi för första gången båten och tog oss en tur. Erik och Loke hängde på.
 
Ja, ja, jag hade kofta och värmde mig på grillen. Men jag njöt lite ändå.
 
Penny lånade pappas badbyxor och var väl den som badade mest, ända till de små knubbiga knäna.
 
 
På kvällen kom familjen Broman och käkade grillad tacolax (mycket godare än det låter). Förutom att vi fick ta efterrätten inne pga plötslig, sträng kyla, så kändes det som sommar på riktigt.
 
 
En till grålila väggnyans är testad förresten.
 
 
Jag är ute efter något mittemellan så klart. En smutslila, dov men elegant...inte lätt det här!
 
 
Igår firades midsommar hemma hos Sara och Marcus. Det traditionsenliga regnet tvingades oss att sitta inne med det blev så mysigt och de hade verkligen ansträngt sig med maten. Jag var sjukt imponerad...och mätt när vi vaggade hemåt i sommarnatten.
 
Förut mat och en lindrig baksmälla så fick vi med oss en massa inspiration till att fixa med huset, från kvällen. De har det så fint, mysigt och färdigt! Vårt är liksom ständigt under renovering så vi inreder aldrig klart. Som att vi skippar sista dagen på alla gör-om-ett-rum-program, det där när någon rusar in med tavlor, blommor, ljuslyktor och kuddar för att färdigställa och pimpa till allt. 
 
Jag menar, vi tog ner alla tavlor (som ändå inte passade in) i vardagsrummet och målade vitt för cirka 1,5 år sedan. Vi har sen levt med kala, vita väggar. Så trist!!
 
Men idag, på midsommardagen av alla dagar, slog vi till och provmålade med två olika nyanser av lila.
 
 
Tanken är att sätta upp en vit, lägre panel (ca 90cm) på väggarna, så att vi har "råd" med lite starkare färg. Får nu se hur länge vi måste leva med lilarandiga väggar innan vi får till det...
 
Tvättstugan börjar nu i alla fall ta lite form.
Ni ser, skåpsstommar till och med!
 
Jag älskar golvet.
 
 
Dagen innan midsommar kom dessutom en snickare och började jobba med ekstegen till trappan.
 
 
Det ska bli så skönt att slippa skämmas över den skräpiga trappan, som blir synligt smutsig efter en halv dag. Denna trappa kommer att vara lika skitig, men ni kommer inte att se det. Ha, win för lata Cissi.
 
Så det rör på sig nu och kanske, kanske slipper jag den här synen innan sommaren är slut.
 
 
Midsommar är väl enda dagen på året när man kommer undan med en barnfrisyr väl?
 
Lite blommor på det här så fullbordar jag min 7-årings-look.
 
 
Jag minns för några år sedan hur jag rått skrattade åt en mamma i "Familjen Annorlunda", när hon efter att de 9 äldre barnen äntligen lagt sig för kvällen, deklarerade att nu var det lite vuxentid för henne och maken...och hängde minstingen fortfarande ammandes i famnen. Bebisen räknades liksom inte. Säg det till en förstagångsförälder!
 
 
Idag blev jag själv precis sådan. Elsalie åkte till sin pappa och vi fick ensamtid. Midsommarlunch med alla klassiska saker, till och med nubbe.
 
Penny satt med och skötte sig ok tills hon dök ner i drömsillen och ägde den.
 
 
Nu sover hon och vi känner oss superfria. Michael gör finmiddag a la när vi träffades, med hundra tillbehör, jag dricker skumpa och äter upp honom med blicken. Ljus har vi till och med tänt "barnfria" som vi är.
 
 
Så mysigt!
 
Kanske fick vi feeling eftersom vi fixat med bröllopsbestyr hela dagen, pausat endast för att dansa vals och pussas. Planera bröllop är bra för förhållandet! 
 
Penny är i så rolig fas nu. Pratet kommer mer och mer och vi har hittat nycklarna till flera av hennes uttryck. Hon kallar sig själv Alli och använder "Alli vill ha" många gånger per dag. 
 
Hon har tusen rävar bakom örat och hennes käraste ägodel är "päääääden"(ipaden).
 
Men bäst är så klart storasyster! Som hon avgudar och hänger i hasorna på.
 
Så mycket kärlek mellan dessa två.
 
 
Min syster hade rensning i sina lådor häromdagen och jag fick några godbitar skickat till mig:
 
En suddig syskonbild. Jag minns att jag var supernöjd över den här bilden och särskilt den hypermorderna snushalsduken, som jag rullat runt halsen. Snyggt!
 
En yngre, rundare, osäkrare och framför allt i behov av klippning, nybliven mamma döper sitt första barn. Jag minns att vi pga husbygge packat ner alla kläder och den gröna klänningen hittade jag av en slump i en handdukspåse dagen innan. Den fick duga men gick ju så klart inte att amma i den. Elsalies pappa fick ha bruna gympadojor till den svarta kostymen. Classy!
Vilket fint bröllop vi var på i helgen! Min svägerska gifte sig med sin Peter och det blev verkligen en kärleksfull dag.
 
Även om de nog tänkt sig ett enkelt, spontant och nedtonat bröllop så växte det nog på dem den sista tiden och det blev en storfest ändå. Jag tror inte att de ångrar det!
 
Vi började i Onsala kyrka, där Penny grät vid varje psalm pga musikens mollton. Svårt att förklara att ingen var ledsen, när musiken spelas på orgel.
 
Sedan blev det trädgårdsfest och vi avslutade på Hamnkrogen i Gottskär. Ett ställe med väldigt god mat men tyvärr rekord i dålig service. Gänget var fantastiskt härligt och jag hade så roligt!
Glad brud som höll fanan högt.
 
Jag tog inte många bilder och ingen på mig eller familjen, så jag snodde några från Facebook.
Jag, Magnus och barnen.
 
Michael.
 
Det var en dag med mycket känslor, tal och glädjetårar. Det fick mig att börja längta enormt efter september....
I onsdags var vi ju som berättat på Liseberg. Och vad härligt det var! Elsalie och kusin Emilia var som höga och det var så roligt att bara titta på dem.
 
Stora åkband köptes och det åktes och åktes.
Även morfar, morbror och Michael roade sig kungligt. Jag själv nöjde mig med kaninresan och en omgång Helix. Jag är ju lite bestämd med att man borde åka allt nytt åtminstone en gång. Jag mådde dock så illa efter Helix att jag funderar på om 2015 var året när jag officiellt förvandlades till fullfjädrad passa-grejerna-och-spela-på-lyckohjuls-morsa. Så jävla tråkig! Men jag har ju inte lust att gå runt illamående hela tiden.
 
Om jag inte kan bidra till åkglädjen, så får jag fixa sockerrus.
 
 
Penny gillade nog sitt första, medvetna besök även om alla intryck gjorde att ögonen snurrade i skallen redan efter 1,5 timme. Ett tag när det blev för mycket så gick hon istället från soptunna till soptunna och kikade ner i det svarta hålet. Lite lagom spännande.
 
Hon åkte dock en del saker, käkade en stor strut mjukglass (min tyvärr, medan jag fick hennes halva i bägare) samt klappade en kanin på foten.Det måste väl ändå anses som en heldag!
Ärligt talat Penny! Efter att ha varit på middag igår och kommit hem sent, så går man inte upp 05.00 och sedan sitter apatisk framför tv:n, man sover!!
 
 
Det är inte rättvist. Ok att du sov en stund hos Rebecka och Thomas, typ mellan 8-22, men det kan omöjligt räcka. Om du är för trött för att dricka vällingen, så är du för trött för att vara vaken, ok?
Dessutom hatar din mamma de psykedeliska småbarnsprogrammen som går runt femtiden på lördagmorgonar. Sov!
I dag nådde mitt hantverkarhat sitt klimax. Ni vet den där renoveringen vi startade i mars, som aldrig blir klar, nu är jag så otroligt trött på den. Jag har ju vant mig vid att vi inte haft någon värme på hela den iskalla våren, att vi får tvätta genom att koppla in maskinen till duschen samt att vi endast har en tillfällig, liten varmvattenberedare. Jag längtar inte längre till min nya fina tvättstuga, för den känns som en utopi. Jag vill bara att allt ska bli som förr. Sunkiga, dåligt planerade tvättstuga, kom tillbaka allt är förlåtet!
 
I morse kom i alla fall kulmen när jag skulle duscha innan jobbet. Redan igår var håret lite väl otvättat och jag fuskade mig igenom dagen med torrschampo. Idag fanns inga mirakelkurer som kunde rädda mig, mitt hår ligger i mörka, flottiga korvar runt huvudet och jag gick för att duscha. Då har hantverkar(jävel)n dragit ur kontakten på varmvattenberedaren igår när han lade klinkers, så det finns inte en droppe varmvatten!!Aaaahhh!!
 
Så nu sitter jag här på jobbet i min tofs och hoppas att folk ska tro att jag medvetet kör på lite sexig wet-look idag....
Åh snart checkar jag ut från jobbet och drar till Liseberg med familjen! Det ska bli fantastiskt kul faktiskt. Jag är sugen på att testa Helix och se barnen riva runt bland kaninerna. Det är ju Pennys första medvetna gång.
 
Som bonus är ju nästan hela min originalfamilj med pappa, syster och bror samt deras familjer. Bara mamma som saknas och får sköta sin skolavslutning istället. Detta känns som en minisemester mitt i veckan och det är ju sådana här stunder vi får ta oss i år när våra semestrar inte överlappar någonting.
 
Omotiverad bild på mig själv vid skrivbordet eftersom jag inte kan lägga upp två inlägg i rad utan bild. Håll till godo!
Igår postade vi hindersprövningen! Stor grej ändå, så högtidligt att tala om för skatteverket att här ska det minsann ingås äktenskap. Vi intygade både att vi inte är släkt eller har varit gifta förut.
 
Michael har dessutom chockat mig de senaste veckorna genom att göra en totalomvändning gällande vårt efternamn. En stor uppoffring från hans sida och jag kan knappt fatta det. Vi ska heta Wängroth! Bara Wängroth!
 
 Jag som nu ett tag varit så inställd på dubbelnamn och hur det ska fungera är så förvånad av hans kovändning att jag inte riktigt vågat tro det. Men han är så bestämd och handlingskraftig så han bara fyllde i papprena, tog farväl av sin stiliga signatur han jobbat fram till perfektion och postade namnändringen. En fjärde familj Wängroth är alltså under konstruktion. 
 
Mitt släktnamn hankar sig alltså vidare och jag känner mig så tacksam! Sedan att det var mer hans ogillande av dubbelnamn samt att det kan kännas lustigt att både vara gift med och bror till en Cecilia Lööf, än kärlek till mitt namn som avgjorde spelar väl ingen roll. Jag blev i alla fall helt nykär av chock! Han har mycket bättre förhandlingsläge nu i alla frågor hemma.
Man måste ju bara älska barns more is more-attityd:
 
 
förresten, det är också nu den yttre transformering inför bröllopet börjar. Första steget: fuskfransar
 
Jag har ju varit sugen att testa ett tag men tvekat eftersom jag inte vill bli fast och tvungen att fortsätta. Det verkar ju vara som en drog det där. Men nu gjorde jag det!
 
Syns det? Jag är alltså osminkad på bilden (förutom halvuppätet läppstift). Det ser kanske mest ut som om jag bara har maskara, men jag ville ha det diskret.
 
Nu ska jag se om jag lyckas sköta det eller om jag redan nästa vecka går med en gles moppemustasch på överlocken. Jag spara i alla fall tid både på morgonen och kvällen utan maskara.
 
Så vad är nästa grej? Naglar? Hårborttagning? Ansiktsbehandlingar? Peruk? Anusblekning? Vad behöver man?
Nu börjar bröllopsfixandet dra igång lite på allvar ändå. I måndags var det dags att lära sig valsgrunderna och en kvinna kom hem till Onsala för att drilla oss.
 
Jag som är livrädd för styrdans och stel i kroppen tyckte att det var riktigt roligt. Efter två timmar av yrsel från snurrar och höftsmärta, måste jag ändå säga att vi lyckades få till någon minut av ren vals. Inte illa från en som inte kan hålla takten och en som ser uppstyrd dans som matematik. En får "feeling", blundar och flödar ut (i otakt) och en räknar och klampar runt taktfast efter slagen med sammanbiten min. Men vad kära vi blir! Dans är verkligen ett förspel.
 
Nu när vi ska öva själva är det svårare. Dels för att barnen kommer springande och ska vara med så fort det spelas en ton här hemma, samt att danssteg tydligen inte sätter sig på en gång. Men när sommaren är över så ska vi förhoppningsvis kunna riva av en minuts pardans utan att jag kräks eller börjar fnissa.