vet ni vad höjden av lycka är?
 
 
Idag hände något som fick stundande barnafödsel att blekna bort. Idag fick vi tillbaka vårt wi-fi hemma som Comhem kapade för 2,5 vecka sedan! Jag orkar inte beskriva alla turer och alla timmar Michael har suttit i telefonsupport, men det har varit helt otroligt komplicerat och jag hade behövt terapi om jag behövt ta tag i detta.
 
I 2,5 vecka har vi snålat med den bit för bit-köpta surfen från våra telefoner. Barnen har inte kunnat använda ipaden som vanligt efter skolan och jag har inte kunnat se på Netflix eller HBO utan varit helt utelämnad till gammeltv och dagens tablå. Inte så kul vecka 33 innan någon vettig serie kommit igång efter sommaren kan jag meddela.
 
Men nu! Jag vill bara slösurfa i timmar, skriva blogginlägg och okynnesladda ner appar! Hurra!!
 
 
Vecka 38 är här och jag börjar känna av både ryggen och blygdfogen nu. Nätterna är inte roliga. Jag måste vända mig ofta och det är ju ett helt projekt att komma runt utan magmuskler. Sedan är det kissandet...Hur kan man behöva kissa oftare på natten än på dagen?
 
Nu kommer i alla fall Michael snart hem och jag kan slappna av. Eftersom vi bara har 2 veckors marginal så har jag varit lite orolig ändå att det helt oväntat skulle sätta igång tidigare. Jag ska dock jobba två veckor till, har jag planerat.
 
Jag har så olika energi olika dagar, även under dagen svänger det mycket. Ibland är jag helt lamslagen, ibland energisk. Det gäller att passa på att göra saker medan jag orkar.
 
Idag har jag påbörjat packningen av bb-väskan, efter att Michael verkat lite stressad över att den inte ens planerats... 
Så nu finns det en avprickningslista och jag har tickat av en del saker.
 
 
Vissa saker är lite kluriga dock eftersom det är saker jag använder. Så lite sista-minuten-packning blir det nog ändå.
 
Som vanligt vid varje terminsstart behövde jag köpa regnkläder till Elsalie (hon tappar bort minst en stass i halvåret), så jag passade på att köpa lite saker på listan. Dels ett apotek med Purelan, Microlax, läppsyl och annat som en nyförlöst kan behöva samt andra "måsten" som godis, nagelfil och torrschampo. Nu känner jag mig ganska förberedd ändå. 
 
Jag passade även på att hämta ut Liberos gratis startbox på ICA Maxi. Den innehöll lite allt möjligt från SCAs sortiment; blöjor, bindor, inkontinenstrosskydd, våtservetter, tvättkräm och en bitleksak. 
 
 
Nu så, nu börjar vi bli redo. I princip bara spjälsängen kvar samt att bädda vagnen. Men något behöver man ju ha att syssla med när jag går över tiden...
Har blivit ohälsosamt prylfixerad och materialistisk den här graviditeten. Det är som att eftersom det är sista gången, att jag måste maxa.
 
Jag har köpt mer gravidkläder än sammantaget de andra två gångerna. Vi har till och mer köpt en sprillans ny vagn! Det trodde jag aldrig. Jag som alltid ärvt en 3-4 år gammal BRIO (olika vagnar, men lika begagnade) tidigare. Nu slog vi till och jag hämtade den i torsdags.
 
 
Jag är som kär i denna nya kompis som jag ska traska kilometer efter kilometer i sällskap med. Den är ju liksom helt orostig och mordern!! Allt funkar och ihopfällningen är smidig. Känns superlyxigt.
Oj, oj, oj vad det boas nu! Jag gick in i vecka 37 igår och behovet av att "göra iordning" är större än någonsin. Tyvärr blir det bara att man börjar lite här och där så hela huset blir ett kaos...
 
Uterummet börjar dock ta form ordentligt och Michael har hunnit mer på sin lilla fritid än vad jag vågat hoppas.
 
 
Vi hade egentligen inte funderat så mycket mer kring bebisrum än att hen får ta det som är över, dvs gästrummet. Men under sommaren har Elsalie mer och mer börjat sova där pga den stora sängen ("mycket härligare, mamma! Man får plats fyra stycken!") och häromveckan slängde Michael ur sig idén om att göra en rumsrokad.
 
Sugen som jag är på att fixa och boa, gick jag igång. Så nu flyttar Elsalie in i gästrummet, Penny tar över storasysters rum och bebisen får Pennys rum efter att hen flyttat ur vårt sovrum.
 
Nu ska det bara målas, tapetseras, möbleras, flyttas hyllor/lampor/speglar/tavlor och göras om i utrymmet under trappan så att Elsalie får en mini walk-in-closet. Puh! Men kul ändå. 
 
Idag åkte vi till färgaffären och köpte lite färg till en av väggarna i stora tjejens rum. Hon fick själv välja bland alla små färglapparna och valde med omsorg en turkos. Väl hemma tejpade vi, lade plast på golvet och körde igång. Jag målade en "ram" med pensel och satt sedan på behörigt avstånd medan Elsalie körde loss med rollern. Så kul att jobba ihop. Jag gav goda råd och hon målade. Fort gick det också!
 
 
 
 
Nu tar vi badpaus och sedan ska vi skruva på nya ben på sängen.
Vi har blivit med båt! Eller, vi hade ju en badbåt innan som vi sålde i juni för att Michael länge drömt om något större att kunna ta övernattningsturer i. Så häromveckan slog vi till på en Joda från -86.
 
 
Denna lilla pärla vid namn Nova ska alltså flytta till Onsala tänkte vi. Fast vi kommer nog döpa om den efter demokratisk omröstning, till Bob.
 
Glada i hågen fyllde vi bilen med bra-att-ha-saker och åkte till Tjörn för att avsluta affären. Solen sken och havet låg framför oss. Tanken var att komma till Grebbestad med något/några stopp på vägen.
 
Jag är ju inte direkt någon båtmänniska och av extremt bekväm natur, så jag överraskade mig själv genom att vara superpepp! Jag förstod ju att min höggravida kropp inte skulle njuta men sinnet njöt desto mer av att se Michael så glad och förväntansfull. Även tjejerna var förtjusta och vi puttrade iväg i eftermiddagssolen.
 
 
 
Första stoppet blev Gullholmen och vi fick en fantastisk kväll med bad och restaurangbesök.
 
 
 
Vi vaknade upp efter lite skakig natt. Svårt att sova i gungande säng. Men ett morgondopp och frukost fixade biffen.
 
 
Glada i hågen tog vi sikte på Bohus Malmön och drog iväg. 
 
Men strax utanför Lysekil tog lyckan abrupt slut. Svart rök vällde ur motorrummet och vi tappade kraft. Vi hade dock tur i oturen. Vi kunde gå in till Lysekil och fick tag på en mekaniker inom någon timme.
 
 
 
Jag och tjejerna drog in till stan och försökte roa oss med shopping, lekplats och glass medan Michael och Bob fick åka puttra in till en marina.
 
 
Ny avgasböj beställdes och nu återstod bara att lösa logistiken. Båten stank dieselsot, så där kunde vi inte sova. Brorsan på semester i Grebbestad hade några timmar kvar innan han kunde komma loss och skjutsa oss någonstans. Buss till Tjörn (och bilen) skulle gå på 4 timmar med 1000 byten, närmsta hotellrum låg en bit bort och gick loss på orimligt mycket pengar, klockan närmade sig 15 och lusten av att se Lysekil började avta. Då kom jag på att man ju faktiskt kan hyra sig en bil...
 
Så vi hittade en biluthyrningsfirma, fick tag på bil och barnstolar för 250kr (billigt!) och åkte till Tjörn. Hämtade bilen, tillbaka till Lysekil, käkade sen middag, hämtade båtpackning och sedan tillbaka till Onsala. När vi landade hemma vid 24-tiden var den här kroppen ganska trött.
 
 
Vi tog paus från båtandet i några dagar. Bob fick vara kvar i Lysekil medan jag och Michael gick på Håkan Hellström istället.
 
 
Men sedan samlade vi kraft och packade ner alla dieselröksanerade kläder igen och åkte upp till båten. Skam den som ger sig!
 
Vi släppte av Michael i Lysekil hos den lagade Bob. Han fick börja ta sig hemåt medan jag och tjejerna tog en biltur till Grebbestad. Efter lite kusinhäng åkte vi neråt igen och förenades med Michael på Marstrand för en natt i båten. 
 
 
Dagen efter kunde han köra hem båten, medan jag och barnen tog bilen. Slutet gott, allting gott.
 
Den härliga båtägarkänslan fick sig en törn, men jag är trots allt positiv till Bobs intåg. I förrgår testade vi honom som badbåt också, vilket funkade fint.