Vi har alltid tyckt att vårt stora badrum känts lite stort, stelt och tråkigt. Vi har saknat textilier och en ombonad känsla. Nu så här, redan i början av tvättstugerenoveringen, har vi lyckats lösa problemet. 
 
Inte det minsta stelt och tråkigt. Mycket textilier dessutom. Allt fick plats, mycket praktiskt.
 
Idag revs alltså tvättstugan och försvann gjorde både värmepanna och varmvattenberedare. Så nu myser vi under filtar och duschar på jobbet.
 
Titta förresten vilka skatter vi hittade bakom torktumlaren! Det är hit alla nappar och hårband går för att dö.
Vad gör man inte för sina barn. Kvällen idag har tillbringats vid symaskinen då Elsalies kostym till skridskouppvisningen skall tillverkas. Hon ska ju vara blå fågeln i Angry Birds:
 
Så jag har sytt en huva till hennes hjälm. Nu saknas bara näbben och fjädrarna som ska fästas på den blå mysdressen. Jag är dock nöjd!
 
Annars har vi haft en fin helg med kompishäng i Lerum med övernattning hos Erik och Pernilla. Sedan fick vi äntligen beställt alla skåp till tvättstugan på IKEA samt rivit ut allting från hallen och tvättstugan på nerevåningen.
 
Penny ville köpa fåtölj på IKEA.
 
Imorgon kommer de, hantverkarna, som ska häcka hos oss några veckor och förverkliga min tvättstugedröm. Härligt sedan, men besvärligt under tiden.
Idag är det förberedelsernas dag. Min pappa ska passa barnen över natten medan jag åker på två-dagars-konferens. Lite nervöst ändå. Jag vill ju så gärna att det ska funka bra och att han ska tycka att det är lätt. Jag har ju verkligen behov av en nybliven pensionär som barnvakt.
 
Så jag preppar och preppar. Skriver långa listor, lagar köttfärssås, lägger fram kläder, rengör och fyller på kaffekokaren. Nappar ska läggas i hög, barn rengöras och sängplatser tänkas igenom. En rolig bonus är ju att kusin Emilia följer med för att sova över. Så kul för Elsalie!
 
Det är ju klart att det kommer att gå bra, men man vet ju aldrig om han får en chock av griniga, hungriga barn med stinkande bajsblöjor. För så kan det ju bli.
 
Själv ska jag sova ostört på Stenungsbaden och konfa mig lugn och harmonisk. Lyx i min bok!
Åh jag hade härligaste hämtningen idag på förskolan. 30 barn som står och dansar synkroniserat (nåja) och skriksjunger med i Let it go.
 
De hade sång- och dansstund och barnen var helt i gasen. Ingen ville gå hem. Så jag satt kvar i 20 minuter och bara njöt av showen. Bättre än vilken skolavslutning eller lussemorgon som helst. Detta var från hjärtat! Penny längst fram så klart, men vid osäkerhet på rörelser så sneglade hon på storasyster för att få hjälp. Syskon är fint! (Edit!! Medan jag skrev detta slet Penny av Elsalie en stor tuss hår...)
 
När de avverkat fler frost-låter, imse vimse, huvud-axlar-knä-och-tå samt Lollo och Bernie, åkte vi hem och slet upp ett stort paket som kommit till tjejerna. I lådan var det skor och dessa skulle genast provas.
 
 
Skönt att det är fredag, sista ensamfredagen utan Michael, tack och lov. Vi har överlevt.
 
Vi ska nu sjunka ner i soffan och äta godis, jag och Elsalie. Låt helgen börja!
Ok, ganska tydligt att vi är olika i familjen när man ser vad man lägger de sista minutrarna innan sömnen på. Min sängsida:
 
Michaels sida:
 
 
Eller så är det mycket snack och lite verkstad. Michael lagar ju i alla fall ordentlig mat när han är hemma. Min träning till Göteborgsvarvet är mest i huvudet än så länge.
 
En timme i veckan har vi gemensam löparträning på jobbet och utöver det försöker jag få in två styrkepass i veckan. Men den längre löpningen, den existerar inte och jag känner lite stress nu. Förra gången jag gav mig på det här så sprang jag regelbundet ett par mil i veckan vid den här tiden. Vojne vojne.
Oj, det blev en lång paus! Jag fick lite skrivkramp när jag insåg att jag inte vill bli en bridezilla, som bara skriver om det stundade bröllopet. För det är ju mest det som upptar mitt liv nu, dvs det lilla liv som finns mellan lämna på förskola, jobba, hämta på förskola, laga mat och lägga barn. 
 
Ok, nu ljög jag lite...Tv-serier tar ju en ganska stor del av kakan också. Men annars, bröllop.
 
Så mycket som ska fixas och trixas med. Och då är vi ändå inga DIY:are. Vi knypplar inga specialdukar med egna emblem eller skriver vår egen bröllopsvals. Ändå är det mycket med boka folk, välja tårtsmak och utstyrsel. Snart åker vi ner till Frankrike en sista gång innan bröllopet och då hoppas jag få frid.
 
Jag är dock glad att det är efter sommaren som det ska gå av stapeln. Under våren är det ju alltid så mycket annat, även om just den här familjen varken har student, konfirmation, skolavslutning eller födelsedagar att ta hänsyn till.
 
Det räcker väl till att vi igår fick reda på att Elsalie skall vara utklädd till "den blå fågeln i Angry Birds" på skridskoskolans uppvisning om två veckor....
Hm, lite längre framförhållning hade ju varit skönt. De där två långpannorna med mjuk kaka som ska bakas, lär ju inte heller göra sig själva. Tur att Michael är hemma tills dess! Tips på bra idéer till att göra en stabil fågelnäbb att åka skridskor i, mottages tacksamt!
 
 
En återhämtningssöndag i lugn takt blev det idag. Det är ju tradition på Vasaloppsdagen.
 
Penny började dagen med att röja i storasyster rum. Kinder blev målade och halsband stals.
 
 
Sedan lekte vi en ny spännande lek lääänge. Penny ville bli nerbäddad på köksgolvet och låtsassova med snarkljud och allt. Perfekt syssla till Vasaloppet. Båda mycket nöjda!
 
 
Annars har vi mest lallat runt och slått dank. Så underbart!
 
I tankarna är jag mycket i Frankrike just nu och i bröllopet där. Det är ju både kul och ångestfyllt med planeringen. Så mycket som ska klaffa. Nu har vi dock bestämt vilken helg i april vi åker ner för att reka igen, vilket känns skönt. Kanske inte en måste-resa, men väldigt bra för nerverna.
Jag hade bestämt mig för två saker idag, vid min brudklänningsrunda.
 
1. Köp inget direkt, absolut inte vid första scanningsrundan.
 
2. Fall inte i marängfällan för att det är så jäkla kul att ha en sådan på sig. Jag älskar ju maskerader, men bröllopsfotona ska ju inte bli humor om några år. Sansat, coolt och smakfullt!
 
 
Hur det gick? Jodåsåatt...hm, inte så bra kanske...här sitter jag med en nyinköpt tyllbonanza till klänning. Axelbandslös undrar ni? Japp, självklart!
 
Hur gick det här till? Jag skulle ju ha en spetsöverdel med liten ärm och öppen, trendig rygg. Tungt fall på klänningen, ingen vidd. Jag hade ju ändå rekat lite. Men min kropp jobbade helt emot mig. Den är tydligen bäst i en maräng.
 
Men det var ju så kul att prova! Helt fantastiskt! Trots att försäljerskan på första stället var otroligt snobbig, så njöt jag av att bli påklädd och fixad med. Och vad tydligt det blir när proffs plockar fram klänningar som passar ens kropp jämfört när jag väljer vad jag skulle vilja ha. Hon hjälpte mig att hitta klänningstypen och på ställe nummer två hittade jag en klänning jag faktiskt hade råd med. Så jag slog till! Bara sådär, som jag så ofta gör.
Jag provar ju knappt kläder jag shoppar annars, prova vänsterskon? Pff, orka! Men till mitt försvar så ångrar jag mig sällan och jag byter nästan aldrig. Så varför ändra ett vinnande koncept?
 
Jag blev i alla fall helt hög efteråt och Michael undrade om jag fått champagne på provningen, när jag bara kvittrade i telefonen. Det kändes helt underligt att åka hem från Göteborg med KLÄNNINGEN bredvid mig i bilen.
 
Idag ska jag ut på spännande, overklig shopping. Jag ska scanna brudklänningsutbudet! Det känns jättekonstigt med KUL!
 
Solveig kom förbi igår med lite inspiration och nu känner jag mig riktigt taggad!
 
 
Tyvärr gjorde jag jordärtskockssoppa till middag aka pruttsoppa. Så nu är jag så otroligt gasig och kan se framför mig hur tyllkjolarna kommer att fladdra.
 
Mamma följer med som smakråd och förhoppningsvis kommer jag nu inte komma hem med något spontanshoppat som vanligt.
 
Fråga: Slöja eller inte? Har man det? Är det kul? Ute? Hjälp!
Den här bloggen dog visst lite när jag började jobba. Mitt liv just nu:
 
- Gå upp snortidigt, typ 05.30 pga Penny
 
- "Titta" på barn-tv, dvs ha Penny i knät och sov i en obekväm ställning bakom hennes rygg så att hon inte upptäcker dig. Straffet är oftast hårryckning. Jag har en lustig kort lugg på höger sida....
 
- Masa mig in i badrummet för att släta ut ansiktet med hjälp av diverse krämer. Bolla samtidigt med otålig bebis som vill äta maskara, slicka på rougeborsten och suga på eyelinern. 
 
- Ta mig samman, klä barnen, klä mig själv, fixa ta-med-frukost och åk till förskolan
 
- Jobba, jobba, jobba
 
- Hämta på förskolan och leka lite. Dansa till hög musik ihop med barnen
 
- Laga mat under krigszonsförhållanden. 
 
- Bryt ihop. Ät!
 
- Läggning av barn
 
- Släng dig i soffan och sjunk in i dvala
 
- Inse att klockan är 23 och att allt börjar om imorgon, så lägg dig!
 
Så när ska jag blogga? I dvalan på kvällen kanske men jag orkar då inte ens tänka en vettig tanke. Jag kanske får ta en bloggpaus nu? Jsg inser ju att det är svintrist att läsa det här...