Dop

0kommentarer

 
Vi försökte med många datum för Frans dop innan vi till slut bokade in det. I Onsala kör man helst dopen i en egen gudtjänst på lördagar och vi testade i princip varenda datum mellan januari och maj utan att få med oss hela närmsta familjen, dvs föräldrar och syskon. Jag vet inte vad det är med denna period men tydligen är det vanligaste reseperioden i vår släkt. Vi fick då gå på söndagarna istället och landade på 25:e februari. Högmässa med tema skuld och skam. Great! Väldigt dopkompatibelt.... Och som att 1,5 timme med högmässa, predikningar och nattvard inte vore nog prövning för vår inte så religiösa släkt var det också inbokat två orgelelever som skulle träna... så vi hade ”turen” att avnjuta några extra orgelsolon. Det var inte direkt meditationsbart. Michael tog tillfället i akt när Frans började gny lite att sticka ut och hänga resten av gudtjänsten utanför.
 
 
 
 
Men döpt blev han....till Frans Ferdinand, trots att skatteverket registrerat Frans Billy. Vi fick ju kalla fötter och bytte några dagar innan. Så våra anhöriga visste inget och det blev ett litet sus på de första raderna.
 
 
Men eftersom vi ska fixa pass till Spanienresan imorgon och måste sedan åka med Frans Billy dit, så ärvdes först efter resan som vi officiellt kan ändra. Så än finns det tid att ändra...
 
Men det var mysigt att ha släkten hemma och det blev en fin dag med strålande sol, snö och iskyla.
 
 
 
Syster Evelina och hennes Carl är faddrar. 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej