Husdjur

0kommentarer

Elsalie har officiellt haft sitt första husdjur! För det räkna väl om man lyckas hålla ett djur vid liv inomhus i ett helt dygn?
 
 
Larven Diamanta/Elsa matades med sallad och bajsade en liten glasbehållare helt full (elsalie var så galet stolt!) över natten. Sedan skedde det som gav mig vatten på min kvarn att hon inte är riktigt redo ännu för ansvaret. Först tappades Diamanta/Elsa bort en gång. För Elsalie skulle ju bara låta henne få krypa lite på golvet och sedan glömde hon liksom bort sin larv, som genast gömde sig i mattan. Larven var exakt i samma färg och form som en av de gröna garnstumpar som utgör ryamattan. Perfekt gömställe! Vi hittade dock henne av en ren slump och glädjen var total. Elsalie lovade dyrt och heligt att larven skulle hållas i sin glasbehållare.
 
Hon klarade det löftet i cirka 2 timmar. Sedan placerades Diamanta/Elsa i en lite skål som Elsalie gjort själv på förskolan. Kanterna var låga och larven var borta igen. Nu har vi dock inte hittat henne igen och det sörjs i huset.
 
Ett tag muntrades läget upp då ett nytt kryp hittades. Bärfisen Bajsfis plockades in. Glädjen var dock kortvarig eftersom bärfisar inte heter så för skojs skull utan Elsalies händer började stinka! Bajsfis åkte ut genom fönstret.
 
 
Så nu väntar vi några år innan nya husdjur flyttar in. Det får räcka med gråsuggorna bakom lekstugan.

Kommentera

Publiceras ej