Nej, jag har inte slutat att blogga. Det är bara det att jag tydligen aldrig får tid. Jag har ju inte ens spelat Candy crush på flera veckor!
 
Igår hade jag en helt otrolig dag! Först var vi på bröllopsbrunch. Emil och Karolina, som gifte sig i Musikhjälpens glasbur i December firade nu i efterhand med släkt och vänner. Så otroligt varm och mysig stämning! Jag förstår inte dock varför jag aldrig fotar. Detta är på riktigt allt jag har:
 
 En rörd Emil, med Loke i famnen tittandes på Karolina som ur bild sjunger en egenskriven låt till honom. Ett fint ögonblick som jag tyvärr inte lyckats fånga.
 
Tänk vad bröllop ändå blir precis så som brudparet är. Denna lilla brunch var en supermysig, intim och skön tillställning. Avslappnat, vänligt och kärleksfullt.
 
Jag höll ett litet tal med darrig röst och blev så påmind om vår vänskap och barndom att jag bara ville stoppa ner brudparet i fickan och ta med mig hem.
 
Del två av dagen, blev helt väsenskild. Lite halvspontant drog vi in till Göteborg, checkade in på Rubinen och gick ut i vimlet. Det var tydligen Summerburst och andra lång-dagen, så vi var äldst överallt och kände oss som Föräldrar på stan.
 
Vi åt förrätt på Bon, tog lite bubbel på Olssons vinbar där vi mötte upp några kompisar och sedan huvudrätt och efterrätt på en italiensk restaurang som tydligen stängde för gott just den kvällen. Medan jag fortfarande väntade på efterrätten började ägaren plocka ner tavlorna från väggarna. Lite annorlunda.
 
Hotellnatten var ljuvlig och att få sova ända till 9 var lyx. 
 
Sedan åkte vi och hämtade lilla stjärnan hos mormor och morfar, där hon tydligen sovit till halv 9!! Så vår extra halvtimme kändes sjuk fjuttig helt plötsligt.
 
Penny hade i alla fall bett sin pappa att köpa pioner till sin mamma, så blev snabbt förlåten för sovföräderiet.
 
Mors dag firades annars i sockrets tecken med Pavlova i Vänga och boostad kladdkaka hos svärmor.
Hm, undrar var min fotogeniska sida kommer ifrån...man tappar ju liksom lusten att fota när det alltid blir sådant här resultat från vår familj.
 
 
Jag är en envis idiot! Varför bröt jag inte igår??? Vid Älvsborgsbron efter cirka 5 km började jag känna smärta i höften. Men jag fortsatte springa. Kroppen i övrigt kändes ju så bra och jag hade ork.
 
Vid 7 km hade jag så ont att jag kved lite vid varje fotnedsättning och tvungen att börja gå. Men det kändes så meningslöst att bryta på Hisingen eftersom det då skulle ta mig evigheter att komma tillbaka till Slottskogen. Bäst att följa den enda öppna fållan hem. Så jag gick, haltade och sprang om vart annat. Kände mig som en idiot när folk skrek "kom igen" eller "ge inte upp nu". 
 
Men jag kom i mål. 2.18 tog det och det får jag ju se som en bra tid med tanke att jag gick mer än sprang från 7 km. Men väl i mål kunde jag inte ens stödja på högerbenet och fick dra mig framåt längs avspärrningarna.
 
Så tråkigt! Jag är superbesviken! Det var ju så kul att tillhöra SCA-laget. Stämningen längs banan var peppig och benen var egentligen pigga. Revansch nästa år hoppas jag om jag inte skadat något allvarligt...
 
Antagligen har jag någon slags muskelinflammation i höften (amatördiagnos + google) Nu äter jag voltaren som smågodis och kryper omkring här hemma. Michael ömsom skrattar åt min krabbgång, ömsom ömkar med mig.
 
Så här glad var jag innan loppet, i startfållan:
Då visste jag inte hur sur jag skulle bli senare.
 
Nu är han hemma igen och sötebrödsdagarna har börjat. Här är dagens otroligt goda middag:
 
 
Tryffelolja, bacon, sparris, ricotta och färsk pasta i ljuvlig kombo!
Cykla är en riktig favorit för de här syskonen. Iiiiiihhh ropar de i backarna och skrattar. För Penny räcker det med ett litet fartgupp och så kluckar hon av skratt. Det bådar gott inför sommaren, då cykeln kanske blir välanvänd ändå?
 
 
Utanför Majgården kom det fram en äldre gubbe, som uppmärksammade de fnissande tjejerna. Han frågade om de fått lördagsgodis idag och när jag sa att vi köpt bullar istället, bad han oss vänta fem minuter så skulle han ge dem något gott. 
 
Aaaahhh, detta dilemma. Lära tjejerna att man kan ta emot "gott" från okända män? Eller lära dem att det faktiskt finns snälla människor i världen? Och han gick ju (läs:hasade) ju så förbannat långsamt, fem minuter kommer ju bli minst en kvart. Fast vi hade ju inte sagt nej, så går vi så luras vi ju och han kommer köpa något i onödan. Eller är vi snikna som står kvar?
 
Vi stod kvar och han kom ut efter 10 min med två påsar godisnappar. Penny steppade av glädje och Elsalie tackade artigt. Han såg så glad ut! Vi gjorde rätt. Han log hela vägen till sin bil, flickorna var svinglada och jag kände mig inte fullt så idiotisk som jag trodde. Win!
 
 
Sedan cyklade vi hem och slängde ut fem miljarder pärlor i väntan på mormor och morfar.
 
 
 
Dessa två. Knoll och tott. Så olika både till sätt, utseende och temperament men ändå så nära. Den respekten de visar varandra,den gör mig ibland tårögd. Fint att ha en sådan vän!
I torsdags var vi på dubbelbarnkalas i Haga på en mysig innegård. Elsalie tyckte att det var toppen med grill, discokalas och utelekar. Hon hade dessutom stajlat sig själv inför kalaset mycket bestämt. "Tänk dig en ballerina, mamma"
 
 
På kalaset var även Tilda. Jag och Josefine konstaterade att Penny och Tilda är mer lika än Elsalie och Penny.
 
 
Spotta godisgrodor var en av lekarna.
 
Fint väder lyckades de pricka in och jag lyckades locka med mig Asperöborna hem till oss efteråt, så kalaset fortsatte. Härlig dag!
Idag fick jag ett tråkigt besked. Jag har tydligen rosascea (orkar inte googla stavning), dvs hy som blossar upp och är känslig, flammig och ojämn. 
 
Jag fick oväntad och spontan barnvakt i eftermiddag av svärmor och passade då på att åka till Kungsmässan en sväng. Jag har känt att min hy spårat ur senaste året och att jag har svårt att hitta en bra foundation. Efter vår skidresa blev jag så "solbränd" och det verkade inte gå över.
 
Jag gick till Kicks och spanade lite bland hyllorna och bad sedan om hjälp med att hitta någon bra täckande produkt. Istället fick jag en diagnos och tömde mitt bankkonto bland cliniques hyllor. Rosascea, denna lilla åkomma är tydligen kronisk, utlöstes ofta av stress och blommar upp av diverse saker; alkohol, solljus, starka hudvårdsprodukter, kryddor, värme, sa jag stress...? Kul, kul! Nu ska jag alltså smörja mig med en grön kräm varje dag och gärna köpa ett kompletterande gult puder för 5 miljoner (eller 4-500kr kanske det var, lyssnade inte så noga) att lägga på vid behov. Hm, vid behov...läser jag listan med orsaker så är det väl pudring dygnet runt som gäller.
 
Ja, ja, pank eller inte, jag fick i alla fall med mig en foundation som ger mig perfekt hy! Det är värt mycket så här i bröllopstider (läs: nu när vi snart ska fotas för bilder som vi kommer att få leva med resten av livet)
 
Selfie med foundation, någon före-bild får ni inte med tanke på att jag tränade på lunchen och knappt hade en gnutta smink på mig när jag hamnade på Kicks. Fläckig är bara förnamnet...
Nu är det bara två veckor kvar och jag börjar känna mig lite stressad. Igår hämtade jag ut min goodie bag på jobbet inför Göteborgsvarvet och då slog det mig att den form jag är i nu är den jag kommer starta med om 2 veckor. Inget att göra åt. Foten är fortfarande öm, men blir bättre för varje vilande dag. Höftböjarmuskeln är stel men kan mjukas upp med yoga och stretch. Det mentala kan jag dock jobba med.
 
Jobbet var i alla fall generösa i sin gåvopåse:
 
Inte mindre än två tröjor fick vi. En att springa i och en långärmad överdragströja att värma sig med. Det ska bli kul att springa och känna lagkänslan, även om jag blev lite avundsjuk på alla vårruset-bilder från gårdagen. Jag menar, de har ju minst lika kul och nöjer sig med fem sköna kilometer. Dessutom får man picknickkorg!
Idag fick jag lite ny träningsinspiration, nu när min fot är lite paj. Lagom till VAB-dagen fick jag via Buzzador erbjudande om att testa Yoogaia- online yoga, en månad. Perfekt, här ska komnas igång med yoga igen!
 
Jag loggade in och kollade runt. Det första jag såg var att de dessutom hade barnpass. Elsalie, som nu under kvällen repat sig från magsjukan, var genast på. Vi drog fram mattan och hon körde igång med hjälp av instruktören på ipaden.  Trots att det var på engelska hängde hon med bra i rörelserna och jag stöttade med översättning.
 
 
Imorgon tänkte jag köra ett liveinstruktionspass vid 10. Dock hoppar jag nog över webcam-grejen som man kan köra för att få personlig instruktion, eftersom jag antagligen kommer att ha två glada nakenfisar skuttandes runt och på mig. Värt att testa i alla fall!
Jaha ja, nu var det vår tur. Magsjukan kom även till oss i år. Jag tar ofta lätt på de där "nu-kräks-det-på-föris"-mailen, det är så sällan det drabbar oss. Men igår, cirka en timme efter att Elsalie kompis gått hem kom kaskadspyan. Åh vad jag ångrade att de fått jordgubbar och hallon till efterrätt när hon sprayade ner hela badrummet. Att sedan meddela Nathalies föräldrar kändes ju inte heller superkul. Man är ju liksom en paria när magsjukan slår till.
 
Så kvällen igår ägnades mest åt städning. Ni som sett vårt badrum vet att det är stort, lägg då till att vi pga renoveringen, knökat in tvättmaskin, torktumlare och skötbord och liksom skapat en jävla massa skrymslen och vrår....inte lättstädat precis. 
 
Idag äter vi glass, pannkakor och kollar på film. Penny är väl den enda som på riktigt håller humöret uppe. 
 
Vad gör man en sådan här dag? Jag har testat att pärla, men tappade humöret när Penny för fjärde gången öste ut pärlor på golvet (hur fan gör de på föris??). Jag testade saga men det blev tjafs om bokval (1,5-åringar är sjukt påstridiga) och ute orkade inte Elsalie vara mer än 10 min.
 
Så nu hänger vi inne med elektrikern som fixar spottar i taket i vardagsrummet och jag räknar mycket till 10...
...så äger Penny storasysters badrock.
 
Njuter av leksakskorgen.
 
 
Och tar över syrrans solhatt.
 
 
Dessutom får hon ha ipaden ifred. Allt för att mildra längtan som kommit över henne senaste tiden.
Veckan har varit bra på så många sätt. I onsdags var jag på bokcirkel och Sandra hade gjort en grym asiatisk biffsallad.
 
Jag hade inte läst klart boken men kom hem med en massa läsinspiration och härlig peppkänsla efter att ha umgåtts med fina vänner.
 
Torsdagen ägnades åt tidigt firande av mammas 60-årsdag, som inträffar först nästa vecka. Barnen flockades framför tv:n och lekte i tydlig hierarki med äldst bestämmer.
 
Under fredagen tog jag och brorsan oss en löptur hemma i Vänga. Tyvärr fick jag smärta i utsidan av foten och nu undrar jag om jag överansträngt mig där. Smärtan varierar mellan att jag inte kan stödja på foten till knappt någon känning alls. Nu vilar jag mig i form.
 
I helgen har jag och Penny hängt med grannarna. Loke och Penny har röjt runt både ute och inne.
 
Härligt med grannkompis! Både för mamma och barn.
 
När blir burglary chic en inredningsstil att räkna med?
 
Utslängda saker lite var stans.
 
Vitvaror lite slarvigt kvarlämnade i hallen.
 
Detta borde vara så lätt för Svensson att ta till sig. Svårstädat dock, men vem har sagt att en stil ska vara praktisk?